Monday, February 28, 2011

Tutorial letak border sekeliling body blog .


Okayy , kali nie Eiyla ase rajin na kongsi ckit nan korank tutorial care letak border dekat sekeliling body blog korang . if korank perasan lahh kan , ade kotak wane pink dekat sekeliling body blog Eiyla nie kan ? okayyy follow step nie .

pegi tat design --> Edit HTML . tekan ctrl+f then cari perkataan .
.content-inner {
then paste kan code nie tat sebelahh ayat di atas toe
border: 3px solid #F6CECE;

kire akan jadi mcam nie
.content-inner { border: 3px solid #F6CECE;


tekan ctrl+c untuk copy ayat diatas nie yup ;)
bole tuka warne ikut kesukaan korank , tekan sini lau na tuka warne .
okayy , if bergune tiggalkan comment and LIKE ;)
Thanks read my entry, drop comment and drop like.

2 comments:

Ecah said...

Err , sory tegur tutorial ni .
sepatutnya , pergi dekat
design --> edit HTML --> Tick expand widget Templates . then ajar lah dorang care nak carik code . tekan ctrl+f , and kan kakak punya blog takboleh tekat right click . cmne dorang nak copy ? bagi yang dah twu , ok lahh . yang taktwu ? suroh lahh dorg taip ctrl+c . and ikot lahh care akak :)) sorry menegur ._. Harap tidak kecil hati .

Daten's Lala Eiyla said...
This comment has been removed by the author.
Hey, nak pergi dah kea? Alah, kejap lah nie dah jadi followers ke belum? Kalau belum, baik jadi followers dulu baru pergi, hehe. Btw, Terima kaseh kerana menjadi Fan's saye . Untuk pengetahuan anda SORRY saye tidak mengamalkan cara KAU FOLLOW AKU , AKU FOLLOW KAU BALIK ! Saye akan follow blog anda jika saya berminat . :)

 
Segala design adalah hak milik ciptaan kekal LalaEiyla@2011. Thanks kunjungi blog yang tak berape nak gah nie okay. Sila-2 lah jenguk kemari lagi, Salam.